Vrijwilligerswerk in de zorg iets voor jou?

 Waarom vrijwilligerswerk?

Er zijn verschillende redenen om vrijwilligerswerk te doen. Je kunt bijvoorbeeld met je eigen talenten en vaardigheden iets betekenen voor de ander. Of misschien twijfel je of een baan in de zorg iets voor jou is en is dit een goede manier om dat te ontdekken of ervaring op te doen. Als je aan vrijwilligers vraagt waarom ze vrijwilliger zijn, dan blijkt dat ze een heleboel goede redenen kunnen opnoemen. De belangrijkste daarvan zijn dat het voldoening geeft om een ander te helpen, dat het structuur biedt, zorgt voor leuke sociale contacten en erg leerzaam is.

Wat maakt vrijwilligerswerk zo waardevol?

Vrijwilligers en medewerkers zijn de kern van onze organisatie. Wij zorgen er samen voor dat onze bezoekers en goede ondersteuning krijgen bij de dagelijkse activiteiten. Naast onze medewerkers vervullen onze vrijwilligers een belangrijke sociale functie: ze brengen de buitenwereld naar binnen. .En om die wensen te vervullen, zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers, voor al onze locaties.

Wat voor vrijwilligerswerk kun je doen?

Je kunt je op heel veel verschillende manieren bij D.U.O inzetten. Van gastvrouw of gastheer op één van onze locaties tot één begeleider van bezoekers. Je kunt in de  keuken hulp verlenen of meewerken aan de dagelijkse activiteiten  Wat je ook komt doen, je draagt altijd iets bij!

Waar mag je op rekenen als je vrijwilliger?

Als je vrijwilliger wordt bij de D.U.O dan mag je rekenen op alle eerder genoemde voordelen, maar ook op afwisselend, boeiend werk en deskundige begeleiding. Wij vinden jouw eigen ontwikkeling daarbij erg belangrijk.

Wie?

Iedereen die affectie heeft met ouderen en ouderenzorg kan vrijwilliger bij D.U.O worden. Ook als je maar voor een beperkte tijd beschikbaar bent, ben je van harte welkom.

Belangstelling?

Ben je geïnteresseerd of zou je meer willen weten over vrijwilligerswerk bij D.U.O t? Neem dan contact met ons op.